Tijd voor iets nieuws én maandag is longeerdag dus één en één is twee! In deze Fair Play blog (eh.. vlog) heb ik een video gemaakt met daarin twee manieren uit onze longeertraining. Kijk je mee?

Extra tips!

  • Wissel links en rechts veel met elkaar af! Niet alleen tijdens het longeren maar ook per keer. Begin niet altijd linksom omdat dat een gewoonte is. Probeer de ene keer links en de andere keer rechtsom te beginnen. Let daar met rijden ook eens op!
  • Zodra de paarden het bit begrijpen en genoeg voorwaartse drang hebben gebruiken wij hulpteugels omdat ik van mening ben dat je dan gerichter aan bepaalde spieren kunt werken. Máár! Wees hier vooral voorzichtig mee! Wanneer je geen ervaring hebt met hulpteugels, vraag dan altijd om hulp aan je instructeur. Hulpteugels moeten iets toevoegen aan de training en omdat ze het paard toch in een bepaalde richting sturen is het belangrijk dat dit kundig gebeurt. Als bijvoorbeeld de achterhand niet actief genoeg is kan een hulpteugel juist averechts werken.
  • Hou je aandacht bij je paard! Elke seconde dat je longeert of rijdt train je je paard.  Dus ook op de momenten dat je niet bewust daarvan bent! Zo leer je je paard ongemerkt dingen aan die je later moet corrigeren en dat is oneerlijk!
  • Laat je paard aan de longeerlijn geen dingen doen die je ook niet zou willen als je erop zit. Trainen is trainen en op de wei is vrijheid. Wees consequent! Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor ontspanning, in tegendeel! Maar ontspanning is iets anders dan bokkend rondvliegen.
  • Is je paard te fris, begin dan met stappen aan de hand en grondwerk (klik)

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren die ook wij toepassen, ik ben dan ook benieuwd hoe jullie longeren?

P.s Lees hier ook mijn eerdere blog over longeren met allerlei tips & tricks!

Liefs Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.