Equine Art Photography & Coaching

Heel veel mensen en heel veel bedrijven worden heel hard getroffen door het virus. Zelf ben ik er ook één van nu wij als ‘sportclub’ de deuren hebben moeten sluiten en dus behalve de eigenaren van paarden niemand van buitenaf mogen laten komen. Geen lessen en dus ook geen inkomsten daaruit en dat terwijl lesgeven juist het meest lucratief is. Maar in de Paardensector hebben maneges bijvoorbeeld het nóg zwaarder! De zorg voor de manegepony’s en paarden gaat door terwijl de inkomsten drastisch zijn gedaald. Wat kunnen we doen voor elkaar?

Het Corona-virus zorgt voor angst, paniek zelfs en verdeeldheid. De wereld wordt steeds kleiner, eerst zaten we nog allemaal in hetzelfde schuitje wereldwijd maar al snel verandert dat in ‘wij tegen de rest’. Nu de grenzen steeds meer dichtgaan verwijten landen elkaar van alles maar het wordt nog kleiner.. Gisteravond las ik een Facebook post van een Noorderling die nogal zwart wit gal spuugde naar de patiënten die nu over het land worden verdeeld om de druk bij ziekenhuizen iets af te laten nemen. Mensen uit zuid-Nederland en de Randstad waren niet welkom wat hem betreft want wij deden ook niks aan de aardbevingen in het noorden, we moesten maar lekker onder het IJsselmeer blijven en onze eigen boontjes doppen. Ik was met stomheid geslagen! Terwijl ik een mail lees van een mede ondernemer die oproept elkaar te steunen, iedereen massaal klapt voor de zorg en wereldwijd muziek mensen met elkaar verbindt zijn er nog steeds mensen die grommend tegen hun eigen boom blijven pissen.

Omdat ik vind dat positiviteit beter kan overheersen dan negativiteit hoop ik daar zelf een beetje van te kunnen doorgeven. Help elkaar alsjeblieft! Ongeacht je eigen belangen ideeën of theorieën. Help elkaar! Gebruik je netwerk om iets voor elkaar te kunnen betekenen. Laat dat verdomde virus toch ergens goed voor zijn, laat het zorgen voor verbinding!

Misschien kun je aan de manege een storting doen met (een deel van) het geld dat je normaal toch kwijt zou zijn aan lessen om je lievelingspony of paard te helpen onderhouden? Of kun je voor een keer de hoefsmid van je favoriete manegepaard betalen?

Wees creatief, help elkaar in geval van nood!

En dan wil ik graag nog een oproep doen voor iedereen met desinfectie, handalcohol, maskers (type FFP1, FFP2) of schorten/labjassen met lange mouw. Heb je iets liggen, doneer het alsjeblieft bij je huisarts, verloskundige of andere zorginstelling! Er is écht een ernstig tekort en zonder bescherming kunnen zij hun werk nu niet doen maar de zorg gaat door en er wordt zelfs steeds meer zorg gevraagd!

Liefs Solvej

Categorieën: Blogs

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.