Foto: Kimberly Duchateau Photography
Geef jij net zoveel als wat je van je paard en instructeur verwacht of is daar nog winst te behalen? De inzet die je geeft krijg je meestal ook terug, als de resultaten tegenvallen moet je jezelf eerst afvragen of je er alles aan gedaan hebt. Geef jij alles wat je kunt, ben dan ook trots op wat je bereikt hebt!

Laatst kwam ik op Facebook een geweldig plaatje tegen, de inzet meter. Duidelijker kan haast niet!Hoe vaak hoor je ruiters klagen dat het paard zijn best niet heeft gedaan, de ruiter in de steek heeft gelaten, de jury het verkeerd heeft beoordeeld, de instructeur niet goed genoeg heeft geholpen etc. Dat kan uiteraard! Maar meestal ligt het aan ons zelf en dat is net even iets moeilijker om toe te geven. Het is zoveel simpeler om de schuld van je af te schuiven dan er wat aan te doen. Het probleem is echter dat zolang je de schuld van je afschuift je er niks van leert en keer op keer dezelfde fouten blijft maken. Als de resultaten tegenvallen is het goed om aan de inzet meter te denken, waar zit jij? Wat kun je doen om hoger op die meter te komen?

Wees trots op jezelf!

Andersom gebeurt het ook, ruiters die alles geven maar waarbij het dan toch niet lukt. Het kan zijn dat je paard niet geschikt is voor wat je wilt bereiken of dat de instructeur niet bij je past. Maar misschien leg je de lat ook wel te hoog voor jezelf. Als je de lat té hoog legt dan kun je nooit aan je eigen eisen voldoen. Daar wordt je alleen maar ongelukkig en onzeker van. Het kan inspireren om jezelf met anderen te meten en vergelijken maar het kan je ook onzeker maken. Blijf dicht bij jezelf, kies een haalbaar doel en ben ook trots op jezelf als dat lukt! Sta eens wat vaker stil bij wat je wél al allemaal bereikt hebt. Je doet wat je kunt en als je meer kon dat deed je dat wel.

Liefs Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.