Eerlijk is eerlijk, ik was er helemaal niet zo bekend mee tot ik het prachtige Fair Play ‘Prissy’ shirt kreeg. Gemaakt van thermo-actieve stof en UV 50. Klinkt interessant maar wat houdt zoiets in?

Eigenlijk vond ik het vooral een heel mooi en fijn shirt. Maar nieuwsgierig als ik ben, ben ik toch eens gaan googlen op dat hele UV werende fenomeen. Iedereen weet hoe schadelijk UV straling is en ik smeer me dus ook altijd braaf in, maar had geen idee van UV werende kleding – tenminste niet voor ruiters. Best gek want ik breng complete dagen in het zonnetje door (als ze schijnt 😉 ).

Het Prissy shirt van Fair Play heeft een UV 50 label, dat label verdien je wanneer de kleding slechts 2% UV door laat, oftewel voor 98% beschermt tegen UV. Best veel dacht ik meteen! En dat is de Australische Norm (en die kunnen het weten 😉 ) met me eens; Uitstekende Bescherming.

En dan de thermo-actieve stof, dat maakt het wel heel interessant voor een ruiter. Thermokleding wordt gemaakt om het lichaam droog en op de juiste temperatuur te houden. In de zomer werkt het verkoelend en in de winter houdt de kleding je warm. Intussen heb ik het shirt al een aantal keer bij verschillende temperaturen gedragen en wat me het meest opvalt is dat het zweet ontzettend goed wordt afgevoerd, nare geurtjes er niet in zijn blijven zitten en hij echt ontzettend comfortabel voelt. En dat vind ik persoonlijk toch nog altijd het allerbelangrijkste.

Ps. Ook heerlijk én trendy trouwens om gewoon te dragen. Hij gaat in ieder geval zeker mee in mijn koffer!

Liefs, Solvej

 


2 reacties

Jos Loock-Alaerds · 16 augustus 2017 op 09:07

Keigaaf bedankt voor de uitleg.
Ik zal het op LinkedIn zetten.
Mooi product om onder de aandacht te brengen.

Met Natuurlijk groet,
Jos Loock-Alaerds
jacobsecocare.nl
Wanssum Noord-Limburg

    solvej · 16 augustus 2017 op 12:28

    Top!! Dankjewel!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.