Foto: Kimberly Duchateau Photography

Eigenlijk is elke dag een goed moment voor goede voornemens maar laten we met Nieuwjaar, een frisse bladzijde in ons nieuwe hoofdstuk, er maar eens extra bij stil staan! 2018 Was een jaar van sociale (media) controle. Overal op internet, onder elk nieuwsbericht werden mensen beoordeeld en veroordeeld en ja ook ik maak me daar wel eens schuldig aan dus lijkt dit me een mooi moment om te kijken wat komend jaar beter kan bij ons zelf! In de Fair Play blog van deze week mijn goede voornemens om nog fitter te worden, met tips waar geen smoes tegenop kan!

Je bent zo zwak als je zwakste schakel en laten we even heel eerlijk wezen, tijdens het paardrijden zijn wij dat meestal zelf! We investeren ontzettend veel tijd, geld en energie in het fit houden van ons paard maar vergeten (of verwaarlozen) ons zelf. Dat voel ik eerlijk gezegd ook terug in mijn eigen stijve gewrichten. Echt oud ben ik nog niet maar met de eerste kraaiepootjes in m’n gezicht en veel te stijve gewrichten elke ochtend word ik er ook niet echt jonger op zeg maar 😉

Geen smoesjes!

Geen tijd… Jip, ook ik gebruik hem wel eens. Eigenlijk betekent dat niks anders dan “Ik vind mijn lijf de tijd niet waard.” Als je een uur per dag voor de spiegel kan staan, als je spelletjes op je telefoon kan spelen of met een zak chips op de bank hangt dan heb je wel tijd maar geen zin!

Daar heb ik wat op bedacht, want is het niet heel gek dat paardrijden zo’n beetje de enige sport is waar sporters niet eens in hun eigen warming up investeren?

Heb je geen zin om te sporten, rekken en strekken? Doe het dan in de kleine dagelijkse dingetjes! Door de jaren heen heb ik mezelf wat gekke gewoontes aangeleerd om toch iets te doen als het sporten erbij inschiet:

• Ga tijdens het tandenpoetsen op één been staan en sluit als het gaat je ogen. Prima balans oefening! Poets je tanden eens met links (of rechts voor alle linkshandigen), goed voor je motoriek!

• Terwijl je wacht tot de waterkoker of het koffiezet apparaat klaar is kun je wat Yoga oefeningen uit de Zonnegroet doen. Alles in één!

• Til je zware tas of koffer eens met je zwakste kant. Niet alleen paarden moeten rechtgericht worden!

• Neem in de auto, trein of op je fiets je allerbeste houding aan. Voel je allebei je zitbeenknobbels? We neigen vaak onderuit gezakt één kant op te hangen. Dat ene uurtje op je houding letten als je op je paard zit maakt namelijk weinig verschil als je er de rest van de dag als een zak aardappels bij hangt 😉

• Laat je schouders eens 10x per dag bewust ontspannen omlaag hangen, je krijgt het echt niet warmer als je ze in je oren stopt en anders heeft Fair Play hele fijne Sjaals! Pluspunt, je straalt meteen meer zelfvertrouwen uit!

• Wandel een paar rondjes met je paard aan de hand voor je gaat rijden, voor jullie allebei beter! En met dit weer extra fijn omdat je tenen dan al opgewarmd zijn.

• Ga eens een minuutje planken elke avond voor het slapen gaan. Goed voor je rompstabiliteit en met een voldaan gevoel onder de wol.

En voor wie echt dapper is! Schaf een fitnessbal aan, de mogelijkheden zijn enorm en alle bloopers maken het leuk!!

Liefs Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.