Terwijl ik luister naar de gezelligheid die uit de voetbalkantine komt, lees ik een van de satirische voetbalverslagen over het elftal van mijn vriend. Ze zijn dit seizoen kampioen geworden, niet eens omdat ze zo’n ontzettende uitblinkers zijn maar vooral omdat ze een team zijn! Waar is de gezelligheid en teamspirit in onze sport gebleven? Lees verder in de Fair Play blog van deze week!

Als kind droomde ik van officiële wedstrijden, gezellig met de hele ponyclub in de vrachtwagen gepropt samen op concours. Met z’n allen parade rijden en elkaar aanmoedigen. Helaas kon ik alleen vanaf de kant dromen en tegen de tijd dat ik de kans kreeg om te gaan was die gezellige tijd al ver vervlogen. 

Toen er nog uren nageborreld werd, het echte feest pas begon na de prijsuitreiking, die tijd was toen al voorbij. Prijsuitreiking te paard was er nog wel maar verder was onze sport al zo veranderd dat de oprechte gezelligheid vaak ver te zoeken was.

Eerlijk is eerlijk.. Ook wij blijven met een stal vol paarden die nog gevoerd moeten worden, meestal geen uren meer hangen en misschien is dat ook wel een van de problemen. Iedereen heeft het druk. Mensen hebben nergens meer tijd voor, of maken nergens meer tijd voor. Ook is onze sport door de jaren heen professioneler geworden. Er gaat veel tijd, geld en energie in zitten om de paarden goed verzorgd en fijn in het werk te hebben. Veel mensen zijn bloedfanatiek en hebben een winnaarsmentaliteit. Succes hebben is erg belangrijk voor de meeste mensen. Maar zou het voor de sport niet veel leuker zijn als we wat vaker onszelf iets minder serieus zouden nemen? Als we met wat meer humor naar onze prestaties -goed of slecht- zouden kijken.

Even terug naar de voetbalkantine, daar kunnen de spelers elkaar openhartig vertellen dat ze hebben lopen prutsen maar alsnog gezellig een pilsje samen drinken. Zoiets is in onze sport ondenkbaar! Jammer want van een beetje zelfspot is nog nooit iemand onaardiger geworden 😉

Laten we er in ieder geval samen op letten dat we naast alle energie, tijd en geld die we in onze sport steken ook gewoon kunnen lachen om onszelf, elkaar en mét elkaar! Wens elkaar succes, maak eens een complimentje en probeer na te denken voor je iets onaardigs over een collega-ruiter zegt, dan maken we samen de sport misschien weer een beetje sportiever!

Liefs Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.