Corona; Spread the love, help elkaar!

Equine Art Photography & Coaching

Heel veel mensen en heel veel bedrijven worden heel hard getroffen door het virus. Zelf ben ik er ook één van nu wij als ‘sportclub’ de deuren hebben moeten sluiten en dus behalve de eigenaren van paarden niemand van buitenaf mogen laten komen. Geen lessen en dus ook geen inkomsten daaruit en dat terwijl lesgeven juist het meest lucratief is. Maar in de Paardensector hebben maneges bijvoorbeeld het nóg zwaarder! De zorg voor de manegepony’s en paarden gaat door terwijl de inkomsten drastisch zijn gedaald. Wat kunnen we doen voor elkaar?

(meer…)

Laat het los!

Kimberly Duchateau Photography
Het is een ouderwetse gedachte om te denken dat je paard altijd als eerste los moet laten. Vaak zijn we zelf namelijk minder nageeflijk dan we denken en hoe moet ons paard begrijpen dat hij moet ontspannen als we zelf strak blijven? Door de verbinding af en toe gecontroleerd te verbreken met überstreichen en je eigen lichaam bewust zacht te maken krijg je heel veel informatie van je paard die je mist als je vast blijft houden.
(meer…)

Paardensport op de digitale brandstapel!

Foto: Kimberly Duchateau Photography

Opnieuw staat de paardensport onder vuur. Dit keer door een organisatie die het zegt op te willen nemen voor de dieren. Jammer genoeg slaan ze de plank nu zo vreselijk mis op een manier die ik persoonlijk erg gevaarlijk vind. Niet zo zeer voor mij als paardensporter want ik weet dat ik naar eer en geweten alles eraan doe om het binnen mijn bereik zo goed mogelijk te doen. Maar van mens tot mens, deze manier van stemmingmakerij lijkt verdacht veel op de heksenjacht in de geschiedenis. Gebaseerd op fabels worden groepen mensen stuk voor stuk op de digitale brandstapel gegooid, gevolgd door onwetende mensen die zich laten beïnvloeden door toetsenbord-verzinsels. Is laster niet strafbaar?

(meer…)

Rijd slimmer, niet sterker!

Kimberly Duchateau Photography
Laatst zag ik een geweldig plaatje op Facebook
“Horseriding is like farting; if you have to force it, it’s probably shit!”
En zo is het! We willen een harmonieus en prettig beeld om naar te kijken, maar harmonie krijg je niet door dingen te forceren. Probeer slimmer te rijden, niet sterker want paardrijden is geen krachtsport maar vooral een denksport. Die spierballen mag je krijgen van het uitmesten en met hooibalen slepen maar niet van het paardrijden zelf! Als je je paard met kracht rond moet rijden dan ben je niet goed bezig, zo simpel is het. En niemand is perfect, oefening baart kunst! Als je er maar wel aan werkt en bewust van bent.
(meer…)

Impuls; Fietsen met de wind in de rug!

Kimberly Duchateau Photography

Rijden zonder impuls is als fietsen met lekke banden, je werkt je kapot maar komt amper vooruit. Paardrijden wordt zoveel moeilijker als er te weinig voorwaartse drang vanuit je paard komt. Aan de andere kant wil je over die voorwaartse drang wel de controle houden en dat is impuls.

(meer…)

Goede voornemens!

Kimberly Duchateau Photography
Allereerst wens ik jullie natuurlijk allemaal een prachtig en sportief 2020! En bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Niet al die cliché voornemens waar toch nooit iets van komt maar leuke rijtechnische plannen voor het komend jaar!
(meer…)