De winterhandschoenen, sjaals en softshell rijbroeken van Fair Play liggen weer netjes opgeborgen in de kast. Lente, het seizoen waar we de hele winter op hebben gewacht. Bloesem aan de bomen, zingende vogeltjes én haren, héél veel haren.. In de blog van deze week 8 herkenbare situaties voor paardenmensen in het voorjaar!

1. HAAAAAREN! Héél véél haren!!!

Met stip op één al die uitvallende winterharen! Terwijl de vogeltjes dankbaar hun nestjes ermee vullen worden wij er langzaam gek van.. Overal vind je ze terug, tussen je tanden, onder je nagels en in je oren. Terwijl je je paard uit zijn kriebelende wintervacht helpt, lijk je zelf per seconde behaarder te worden! Probeer maar eens een haartje van je tong te krijgen met die harige handen.. Tip: draag nu even geen fleecekleding!

2. Deken op, deken af! 

Ondanks dat we het einde van het dekentijdperk naderen zijn we nog niet helemaal verlost. ’s Nachts vorst aan de grond, overdag BBQ weer en dat betekent dat het een ramp is om te kiezen welke deken nu wanneer het beste op kan liggen. Snel snel voor je werk nog even die deken wisselen! Hou vol.. we zijn er bijna!

3. Jas aan, jas uit!

Voor ons geldt natuurlijk hetzelfde, jas aan en jas uit. Gemiddeld een keer of 10 per dag dit ritueel! Laagjes is de oplossing zodat je de hele dag kunt variëren tussen een shirt, vest, bodywarmer, jas, regenjas en zonnebril. Het Nederlandse weer is net een hormonale merrie, denk je het ene moment te weten waar je aan toe bent slaat het alweer om.

4. Beestjes! 

Bij het eerste zonnestraaltje komen ze uit het niets weer massaal tevoorschijn. Waar komen ze toch vandaan? De eerste wesp heb ik al gespot! Nog een beetje meer zon en paardrijden met een open mond is not done! Vliegen die op je lip plakken, beestjes die in je décolleté belanden, dazen die je paard mishandelen en als je dan lekker thuis bent komen de muggen! Ik verheug me er nu al op…

5. Stof! 

Overal stof! Klaagden we eerst nog omdat alles te nat was, klagen we binnenkort dat alles te droog is! Stoffige paarden (waar is die deken als je hem nodig hebt), stoffige bak, stoffige wei. Overal stof! Als je gaat douchen komt er alleen nog maar een zwart goedje van je af.. En je neus snuiten, sja je kent het wel..

6. Witte handen en melkflessen! 

Een gezond brons kleurtje, veel buiten zijn heeft zo zijn voordelen. Beetje jammer dat onze armen zo’n schril contrast vormen met onze benen en handen. Melkflessen, spierwitte rijbroek-benen en net zo’n witte handen geven ons een mooie Zebra-look. Toch maar aan de bruin zonder zon dan!

7. Douchebeurt! 

Eindelijk weer warm genoeg voor een goede wasbeurt van je paard. Na 3x herhalen lijkt alle winterprut er nu wel uit te zijn. Beetje jammer is dat je zelf nu ook kletsnat bent maar een zweetmes niet werkt op kleding! Tot overmaat van ramp slaat je paard zijn natte staart keihard in je gezicht terwijl je zijn benen afdroogt..

8. Zweet..

Kon je in de winter na een rustige training nog iets van je haar maken, in het voorjaar is dat afgelopen. Zodra het weer warm is plak je al van het zweet nog voor je iets gedaan hebt. Na een ritje met klotsende oksels en een cap-kapsel is die douche heel welkom!

En toch.. Kom maar op met die zon! Ik verheug me al op de tropenroosters, lekker vroeg eruit en op tijd klaar om van het zonnetje te genieten. Heerlijk!!!

Liefs Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.