Kingsley is inmiddels niet meer weg te denken uit de paardenbranche. Afgelopen Januari was ik te gast bij Kingsley Footwear om mijn gewonnen sponsorpakket samen te stellen en onder de indruk van de prachtige locatie en het zeer uitgebreide assortiment. In deze blog een interview met Monica Koole, de veelzijdige vrouw achter onder andere Kingsley Footwear.

Jullie hebben een prachtige en veelzijdige locatie. Naast Kingsley Footwear hebben jullie op hetzelfde terrein ook Kingsley Saddles, Koole Ruitersport, een prachtige stal én een revalidatie centrum voor paarden. Kun je ons vertellen hoe jullie begonnen zijn?
Wij zijn begonnen als dressuurstal en revalidatie centrum.
In ons revalidatie centrum kwamen (en komen) veel paarden met rugproblemen.
Dit kan verschillende oorzaken hebben; puur medisch, rij-technisch, maar een ander veel voorkomend probleem is een slecht passend zadel.
Vanuit deze observatie hebben wij met een team van zadelspecialisten, topruiters en veterinairs het Kingsley zadel en de Kingsley pads ontwikkeld.
Hierna zagen wij een plaats in de markt voor een top kwaliteit laarzenmerk met veel verschillende opties en mogelijkheden en toch korte levertijden en een betaalbare prijs.
Op dit moment zijn wij zelfs bezig met het opzetten van een lijn fashion (vrijetijd) schoeisel.

Een groot en veelzijdig bedrijf vergt natuurlijk een goede samenwerking, wat is de succesformule van jullie team?
Onze succesformule is onze passie. Wat wij doen willen we goed doen en wij werken er hard aan Kingsley tot een succes te maken. Een goede samenwerking en plezier in het werk is hierbij van groot belang.

Al jullie laarzen, short boots/jodhpurs en sneakers zijn handwerk en daardoor altijd exclusief en duurzaam. Hoe gaat dat proces in zijn werk?
Al onze Kingsley Footwear producten worden met de hand gemaakt in Portugal. Wij proberen alle onderdelen en grondstoffen zo lokaal mogelijk af te nemen. Hierdoor zijn onze producten duurzaam en goed voor de lokale markt. Zoals eerder genoemd worden alle producten met de hand gemaakt. Hierdoor wordt ieder artikel met uiterste zorg vervaardigd.

Er zijn veel verschillende soorten leer en het leer voor Kingsley Footwear wordt met zorg uitgekozen. Waaraan kun je een goede kwaliteit leer herkennen?We gaan jaarlijks naar de Lineapella. Dit is de grootste leerbeurs in Europa. Hier kunnen wij duizenden verschillende leersoorten en stoffen vergelijken. We maken uitsluitend gebruik van top kwaliteit materialen, zoals de beste kwaliteit leder. Hierdoor ontstaat een product waar je als gebruiker jarenlang plezier van kunt hebben.
Enkele dingen waar wij op letten zijn soepelheid, elasticiteit, de juiste dikte en kleurvastheid.

Jullie hebben een bijzonder grote keuze in alle mogelijkheden. Welke laars is het meest populair?
Dit verschilt erg per land en per discipline. In Nederland zijn alle laarzen redelijk gelijk wat populariteit betreft. Wel zien wij een verschil in discipline, springruiters kiezen minder vaak voor een London of Capri.
In landen als Scandinavië, Amerika en Canada zien wij een duidelijke voorkeur voor de Capri.
Zij zijn over het algemeen wat terughoudender in het gebruik van felle kleuren en drukke prints dan Nederlanders.

En waar gaat jouw eigen voorkeur naar uit en waarom?
Wij zijn uiteraard gek van al onze modellen maar een van onze favorieten is de Orlando. Deze laars heeft een veter aan de voorzijde welke je los kunt halen en dus helemaal perfect op je been kunt laten aansluiten zonder maatwerk. Je kunt zelfs de kleur van je veter zelf kiezen.

Jullie hebben ook een laars van Waterproof leer, ik vond het leer bijzonder prettig aanvoelen en ideaal om buiten mee te rijden. Hoe is het idee van deze laars ontstaan? Wat maakt de laars Waterproof?
Het leer is op een speciale manier behandeld waardoor het waterdicht is en ook blijft. Wij zijn begonnen met dit type leder te gebruiken voor stalschoenen en outdoor laarzen, echter vonden wij dit ook een mooi type leder om te gebruiken voor rijlaarzen. Hierdoor zijn deze laarzen ideaal voor iedereen die in het Nederlandse weer alleen een buitenbak tot zijn of haar beschikking heeft.

Wat mij opviel is dat Kingsley Footwear een heel uitgebreide maattabel heeft. Klopt het dat maatwerk daardoor minder vaak nodig is?
Ja, dat klopt. Onze maattabel bestaat uit 476 standaard maten!
Uit ervaring blijkt dat het grootste gedeelte van de mensen in een standaard maat past. Hier spaar je een hoop kosten mee uit.

Kingsley Footwear onderscheidt zich onder andere van andere merken door de 3D configurator. Daarmee kan de klant letterlijk elk onderdeel van de laars zelf samenstellen en direct zien.  Om het plaatje compleet te maken kan de klant zijn hele outfit zo samenstellen dat de accenten uit de laars overal in terug komen. Wat is er precies mogelijk?
Geen enkel merk heeft zo’n gedetailleerde en goed werkende configurator als wij hebben. Door te combineren tussen alle mogelijkheden kun je een laars volledig naar eigen wens samenstellen en het eindresultaat zien.

Wij zijn daarnaast een samenwerking met Samshield aan gegaan. Het is mogelijk om een Samshield helm te laten maken met één van de Kingsley leersoorten. Naast de laarzen en helm is het mogelijk om een bijpassende riem en sporenbandjes in gelijke kleur te bestellen en we kunnen zelfs het kraagje van een wedstrijdjasje aan te passen.

Alsof dat nog niet genoeg is, is het ook mogelijk om via de de 3D configurator sneakers, jodphurs en zelfs een rugtas in dezelfde kleuren te ontwerpen!

Natuurlijk heb ik zelf de 3D configurator ook gebruikt. Super handig en zó leuk om meteen het eind resultaat te

Tot slot, kun je ons de gouden tip voor het onderhoud van leer geven? 

De gouden tip voor het mooi houden van rijlaarzen is om ze echt alleen te gebruiken voor het rijden. Wij krijgen wel eens de opmerking van mensen dat hun laarzen zo snel slijten. Vaak zijn dit mensen die hele dagen met hun laarzen op stal rond lopen. Hier zijn rijlaarzen niet voor bedoeld en hier is de pasvorm ook niet op berekend. Door dit wel te doen zullen ze sneller slijten.

Daarnaast is een goede tip om vooral niet teveel te doen met het leder. Dagelijks even het huidvet van het leer verwijderen en regelmatig invetten. Gebruik hiervoor een product met bijenwas of een creme. Gebruik absoluut geen olie, dit maakt stiksels week en kan het leer verkleuren.

Heel erg bedankt voor dit leuke interview!

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn prachtige Kingsley set!!! Heel stoer vond ik het van mezelf om de Kingsley laarzen direct aan te doen op wedstrijd, ik had er nog nooit mee gereden dus best een gok.. Máár, ze zaten direct als gegoten! Inlopen of -rijden was helemaal niet nodig, geen blaren, perfecte aansluiting en wat ik persoonlijk altijd heel belangrijk vind is dat ik het gevoel en contact met mijn paard goed blijf houden. Nou check check dubbelcheck! Ik kan het alleen maar aanraden aan elke ruiter!

P.s Een bezoekje aan Koole Ruitersport is ideaal te combineren met een dagje Bergen aan Zee 😉

Liefs Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.