Elke paardenbezitter kent het wel, de angst voor blessures bij je paard. Het liefst zou je ze in helemaal in de bubbeltjesplastic rollen. Maar ja, dat is nou eenmaal geen optie. Waarschijnlijk krijg je al dat knisperende plastic bij de meeste paarden niet eens om 😉 Maar wat dan wel?

In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ probeer ik mijn paarden vooral te beschermen tegen blessures. Het hele jaar door weidegang, een aangepast voer- en trainingsschema, goede warming up, benen afkoelen na het werk, elke dag controleren op afwijkingen. Een kleine greep uit alles wat we proberen te doen om onze paarden fit en gezond te houden. En net als de auto een APK krijgt vind ik het altijd verstandig om bij de paarden ook regelmatig een check uit te laten voeren. Zo komt Angelique Nauts van Equivitaal onze paarden maandelijks een sportmassage geven en controleert onze dierenarts Jos Schreurs regelmatig de paarden.

Vooral de benen van paarden zijn erg kwetsbaar. Blessures en problemen van binnenuit probeer je te voorkomen met goed management en gezond verstand. Maar voor trauma’s van buitenaf heb je andere bescherming nodig en ook al is bubbeltjesplastic misschien niet zo praktisch, tegenwoordig heb je gelukkig tal van beenbescherming wat wel geschikt is voor paarden. Met beenbescherming voorkom je dat een paard zichzelf verwondt in beweging. Vooral bij paarden die nog weinig balans hebben kan dat een groot voordeel zijn. Ook Fair Play heeft hele fijne beenbescherming in haar assortiment, waaronder deze flextrainers met imitatiebont. De Fair Play Cadence Pro Dressage Boots zijn er voor zowel de voor- als achterbenen. Ze mogen op 30°C in de wasmachine, wat super handig is om zand en zweet te verwijderen, maar ik maak ze zelf na het rijden gewoon even schoon met een vochtig doekje.

Wat doen jullie allemaal om je paard fit en gezond te houden? Ik ben erg benieuwd 🙂 …

Liefs, Solvej


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.