Foto: Kimberly Duchateau Photography

Als jij jezelf herkent in de volgende situaties weet je dat je besmet bent met het gevreesde paardenvirus. ‘Helaas’ is het chronisch en het beste geef je jezelf er maar gewoon aan over 😉

1. Of het nou je paard, je partner, je kind of zelfs die persoon voor je bij de kassa is. Iedereen die treuzelt probeer je op te laten schieten met je geklik.. Tjop tjop!

2. Soms lukt het om jezelf te beheersen maar als het even kan duw je het liefst iedereen die in de weg staat zachtjes in hun zij “kom om!”. De blikken die daarbij horen neem je voor lief.

3. Terwijl je de caissière -met knap gelakte nagels- je geld geeft besef je dat behalve de eelt op je handen, de modder en mest restjes ook nog aan je vingers plakken. Ach, je hebt hard gewerkt voor die rouwrandjes onder je nagels.

4. Als je na stal nog even snel je kind hebt opgehaald en met alle hippe moeders op het schoolplein hebt gekletst. Een boodschap op hebt gehaald en er dan thuis pas achter komt dat je niet alleen stro in je haar hebt steken maar ook je hele kont vol blijkt te zitten.

5. Wanneer de schoenmaker je naam al weet omdat die ritsen van je rijlaarzen weer kapot zijn. Need I say more?!

Nee. Dat dacht ik al.

6. Je bij elke trailer die langs rijdt probeert te zien wat er in staat. Extra leuk als er dan een mega vrachtwagen van een top stal langs rijdt. Heb je toch Valegro nog even gezien, nou ja.. Een soort van.

7. Elk grasveld wat je tegenkomt heb je in gedachte al omheind, een rijbak aangelegd en een aantal stallen op gebouwd. Zonde toch om dat daar maar gewoon te laten liggen zonder paarden erop!

8. In de IKEA zie je in elke kapstok een potentiële hoofdstelhaak, elk rek is geschikt voor je sjabrakken en wie kent hem niet.. Het houten keukenkrukje is perfect als opstapje!

9. Terwijl je op stal niet uitgepraat raakt over het gemeenschappelijke onderwerp paard is het soms moeilijk om over “normale” dingen te praten met niet-paardenmensen. Want nadat je je paard helemaal verzorgd achter hebt gelaten is er nog maar weinig energie over voor andere dingen.

10. En natuurlijk…. In je kast liggen meer rijbroeken dan spijkerbroeken. Je hebt meer dekens voor je paard dan beddengoed. Voor je paard heb je meer verzorgingsproducten dan voor jezelf en je kunt nooit genoeg sjabrakken hebben!

Hebben jullie nog meer momenten waarop je je realiseert dat je het virus goed te pakken hebt? Ik ben benieuwd!

Liefs, Solvej


2 reacties

Bernice · 23 augustus 2017 op 10:44

Ik heb zo vaak wanneer ik ergens bankjes, picknicktafels of bloembakken zie, ik er een hele cross van maak, samen met mijn paard vliegen we in mijn gedachte er zo overheen! 😂🙈

    solvej · 18 oktober 2017 op 08:01

    Haha prachtig toch om zo te fantaseren!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.